koudebrugDe "MC-thermodorpel" hebben we ontwikkeld omdat we steeds koudebruggen zagen bij de verbindingen tussen de buitendorpel en de binnenvloeren.

Zeker wanneer een huis goed geïsoleerd was viel het temperatuurverschil enorm op wanneer we metingen deden. Een erg nadelige toestand die we met de bestaande middelen niet (voldoende) opgelost kregen. En omdat dit opgelost 'moest' worden hebben we zelf een thermodorpel ontwikkeld die deze koudebrug volledig opheft.

Kijk even op de foto rechts. Je ziet duidelijk hoe de dorpel meteen tegen de vloer ligt. De koude van buiten wordt meteen doorgevoerd naar binnen en een duidelijker voorbeeld van een koudebrug is niet te geven.
En is dat zo erg?
Bij metingen is gebleken dat de koudemassa tot wel 30 cm doorloopt in de woning vooraleer de temperatuur (langzaam) gaat stijgen. Iedereen begrijpt dat dit enorme verliezen teweeg brengt, verliezen die gecompenseerd zullen worden door een hogere energierekening.

Hieronder zie je hoe onze thermodorpel ontwikkeld werd. Een degelijke isolator wordt verbonden met een - isolerend - dekprofiel.

 

 

Doorsnede van hoe de MC-Thermodorpel ervoor gaat zorgen dat er geen koudebrug kan ontstaan

Mc Thermodorpel 01